Мис Март за 2011 на американския „Плейбой“ се самоуби на 33 години

 

Семейството на еротичния модел потвърди, че Матингли е намерена мъртва миналия четвъртък, заедно с предсмъртно писмо в  Би Кейв,  Тексас.

Братът на Матингли, Уилям и сестрата – Кристи, споделят в нарочно  изявление следното: „Научихме в четвъртък вечерта, че нашата скъпа сестра е отнела живота си… Ашли се премести по-близо до дома си преди няколко години и заживя в Остин.

Матингли

 Не е тайна, че Ашли се бореше с алкохолна и наркотична зависимост, но тя искаше да се справи с това. Сега на нас ни остана само златното куче ретривър, което тя наскоро осинови, за да преодолее всички демони, които живееха в нея…

Тя ще продължи да живее чрез племенниците си, които обичаше силно, без значение колко далеч е от тях, чрез брат-близнак, две сестри и много други приятели и членове на семейството, които ще я обичат и помнят винаги. Завинаги ще пазим спомените си с нея. Надеждата ни е, че историята на Ашли може да продължи да хвърля светлина върху голямата тема с превенцията на самоубийствата“

Братята и сестрите на Матингли бяха уведомени за смъртта й късно миналия четвъртък, след като приятел се обадил в полицията, за да поиска от полицаите да проверят случая, тъй като плеймейтката спряла да вдига телефона си. Разследването на смъртта Матингли продължава, като на братята и сестрите на плеймейтката е бил отказан достъп до предсмъртното писмо на моделката.

 Новината за преждевременната кончина на красавицата предизвика буря от тъжни реакции в социалните мрежи. Колежката на Матингли, Кари Стивънс, публикува снимка на себе си и Матингли заедно с Хю Хефнър в Twitter в понеделник.

„Аз съм опустошена. Приятелката ми #ashleymattingly отне живота си. Ако страдате и сте в депресия, моля, потърсете помощ. Тя беше само на 33 RIP, #playmates сестричке “, написа Стивънс.

Друг модел на Playboy, Тифани Тот, публикува снимка на Матингли  в Twitter, под която написа: „Почивай в мир, @ashleymattingly Не съм много добра с думите, когато става въпрос за подобни събития, но съжалявам ужасно за случилото се!“.

Ашли беше една от късните любимки на Хю Хефнер, най-вече заради непринудеността и слънчевия си характер. Смъртта и накара много американци да обърнат внимание на факта, че в условията на карантина и небивал досега стрес, жителите на САЩ се и нуждаят от по-ефективна превенция срещу депресивните състояния, които често ги връхлитат. Населението на Америка е световен шампион по ползване на фармацевтични антидепресанти, но въпреки това то продължава да е и в първите места по самоубийства на глава от населението.

Екипът на „Плейбой България“ се присъединява към общата тъга по без време отишлата си Ашли и припомня, че страниците на българската мъжка библия – и на хартия, и на www.playmate.bg са доказано работещ антидепресант!