За видеоклипа  “Тунел от Самота”

Историята на тази песен и някои детайли от клипа

 

✅Снежина Темелкова е автор на текста, който е създаден специално за Орлин Горанов – дори има “закачка” с него :

Този свят е свят за двама

и за грешки място няма –

има място само за любов.

Светът наистина е за двама.

✅ Текстът е писан на 18 Септември 2016г. Отначало стихотворението се казвало “Глухарче”. Светослав Лобошки е композиторът, който пише музиката, но Орлин Горанов не е доволен и казва, че трябва да се работи още – както по текста, така и по музиката…
През късната есен на 2019 Снежина променя текста и заглавието на песента, а Лобошки самата мелодия.
В началото на 2020 Орлин влиза в студио Renewsound – това е бившото музикално студио на групата LZ –  и прави запис на вокалите.
Когато пее окончателната версия телефонът му звъни непрекъснато. На излизане от кабината за запис Лобошки му казва – Звъня ти телефона на пожар!
Орлин поглежда и казва – А, Снежи ми е звъняла! Интересно, не съм ѝ казвал, че ще записвам песента. Тя не знае нищо!

✅Клипът е заснет за един ден (9 Март т.г.) в един малък периметър от улица “Шипка”, “Сан Стефано” и “Търново”, защото там се намират и сладкарница Кейки Бейки и магазина за цветя L’Amore и малкото анткиварно магазинче на Иван Бърнев. Иван Бърнев  – Буби от своя страна е автор на единствената книга за пощенски картички – “Непознатата София” – и отгоре на всичко е бил старши на Орлин Горанов в едни далечни години.

✅Героят на Добрин Досев пие ЧАЙ в чаша (дори леко нащърбена – всичко това се вижда в началото на клипа), която е сувенир от Лондон. Такава чаша се продава само на едно място – в единствения магазин за подобни сувенири
Ето къде се намира:

https://www.lambertsouvenirs.com/

Той пие чай и в сладкарницата, докато героинята на Деляна Хаджиянкова пие кафе…

 

✅Деляна Хаджиянкова чете книгата на Франсоаз Саган – Малко слънце в студената вода – оригиналното заглавие е “Un peu de soleil dans l’eau froide” (1969).

Има и такъв филм от 1971.

Книгата във филма е на издателство “Фама”
Най-известната книга на Саган е “Добър ден, тъга”
Деляна си поръчва с кафето кроасан.
Англия и Фарнция са свързани с ТУНЕЛ под Ламанш
Действието на песента е в България
Граници няма!

✅Часовникът във филма показва 11:19, когато го купуват

А в края на филма показва 11:39.
Часовникът е MOVADO. Фирмата е основана през 1881 в La Chaux-de-Fonds, Switzerland и в момента се води американска фирма за часовници. Този тук е джобен, оригинал, семейна реликва, ръчно навиващ се и е предоставен специално за снимките на клипа. Няма го в наличност в антикварното магазинче. Иван Бърнев – Буби сподели, че след излизането на клипа – т.е. от два дни – е получил най-много запитвания дали този часовник се продава.

✅Саксията е с цвете наречено Campanula, у нас известно като камбанка. В кадър от клипа е оставена табелката с името на цветето на латински, за да се види.

✅Картината, която виси (накриво) на стената в магазинчето и която и двамата герои оправят е от неизвестен автор. Мъжът нарисуван е с шапка.
Шапка носи и Деляна Хаджиянков Шапката е френска. Деляна Хаджиянкова е завършила гимназия в Бургас – френска паралелка.