Вие питате:

…Аз съм мъж на 32, от две години имам връзка с момиче, което много обичам. Наскоро обаче случайно срещнах друга жена, с която работим в една и съща сфера. Няма да крия, че е много привлекателна. Излизахме на кафе две седмици след като се запознахме и си пишем оттогава – чисто приятелски, обаче и лек флирт се оформи… Не съм ѝ казал още, че си имам приятелка и това вече започна малко да ме притеснява. От една страна, не искам да ме приема само като приятел, от друга – чувствам, че не е честно спрямо нея, да не говорим за приятелката ми. Как да се измъкна от това?

 

А.С. от Пловдив

 

  Playboy  отговаря:

Драги А.С.,

преди всичко трябва да ти е ясно, че сценария на филма, в който си се вкарал, има различни варианти за финалната сцена. Най-добрата от тях включва откровен разговор с гаджето ти, в който да изясните ситуацията докрай и да намерите заедно решение. В края на краищата, радостта да имаш сериозна връзка се крие именно в това – да има още един човек, с когото без притеснение можеш да споделяш превратностите на живота си.

Обикновено когато някой ни харесва и когато ние желаем да му се харесаме, се представяме в най-добрата си светлина. Това обаче не е в състояние да изтрае дълго време. Всеки човек има своите слабости и недостатъци, красотата на сериозната връзка се състои във възможността да ги показваме и споделяме без притеснения. Не сме от желязо – това ясно се вижда и в твоя случай. Важно е честно да си го признаем. Няма да е приятен разговор и не е с предвидим край.

Но от възможността да паднеш от два стола, да се опитваш да седиш разкрачен и върху двата, е по-лошата. Що се отнася до другата жена, ти вече знаеш отговора: вместо да се опитваш да и намекваш с недомлъвки, намери подходящ начин да и го кажеш в прав текст – това, което си решил.

 

Пишете ни на news@ playmate.bg – Playboy отговаря!